Women Techmakers Istanbul IWD'17 Konferansını Geride Bıraktı!




%70'i kadın 400 katılımcı, 26 harika konuşmacı, 2 workshop, 17 konuşma ve 1 panelle WTM Istanbul, IWD'17 konferansını geride bıraktı. 


8 Mart Dünya kadınlar gününe yakın tarihlerde tüm dünyada düzenlenen etkinliklere biz de WTM Istanbul olarak, 19 Mart gününde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde düzenlediğimiz konferansla katıldık. Tüm katılımcılar, sponsorlarımız ve destekçilerimiz sayesinde adeta festival havasında bir gün geçirdik. Katılımcılar hem konuşmaları dinleyerek ve workshoplara katılarak kendilerini geliştirme fırsatı buldu hem de fuaye alanında yer alan standlarda eğlenceli zaman geçirme ve diğer katılımcılarla tanışma fırsatı buldu. Herkese çok teşekkürler :)




Keynote'da, Google'dan Developer Relations Region Lead Barış Yesugey'in ve WTM Istanbul ekibinden Büşra Deniz, Sevnur Malik ve Elif Boncuk'un WTM programı, WTM Istanbul ekibinin son bir yıl içerisindeki faaliyetleri ve günün nasıl geçeceği hakkındaki bilgileri katılımcılarla paylaşmasının ardından oturumlar başladı. Ancak keynote'da tüm katılımcılar için küçük bir sürpriz vardı. WTM Istanbul'un kurucularından ve şu an Google SF ofisinde Women Techmakers Program Manager olarak görev alan Nilay Yener'den herkese bir video mesaj yer almaktaydı. Nilay "...Kendinize her zaman güvenin. Yaptığınız her şeye inanın. Attığınız küçücük bir taşın başka bir yerde çok büyük şeylere sebep olabileceğini asla unutmayın. Hayallerinizin peşinden koşun..." diyerek katılımcılara hem kendi hikayesini paylaşıp hem de hayallerinden vazgeçmemelerini tavsiye etti.  

Women Techmakers ekibi tarafından her sene dünya genelinde IWD etkinlikleri için bir konu belirlenmekte ve etkinlikler bu konsepte bağlı olarak düzenlenmektedir. Bu senenin konusu ise "Telling Our Stories"di. Google Londra ofisinden Sarah Gordon, 20 yıllık deneyimini bizlerle paylaşarak keynote'un ardından güne harika bir başlangıç yapmamızı sağladı. 

Katılımcılar  WTM Istanbul ekibinden Sevnur Malik'in düzenlediği Speechless workshop'u sayesinde sunum becelerilerini geliştirirken, R-Ladies'den Hazel Kavılı'nın düzenlediği R Workshop'uyla da R Programlamaya giriş yaptılar.  

Birbirinden değerli konuşmacılarımızdan oluşan tüm günün programını aşağıdaki resimden inceleyebilirsiniz. Ana salondaki konuşmaların bir kısmını önümüzdeki günlerde GDG Istanbul Youtube kanalında yayınlamaya başlayacağız. 

Günü ise Webrazzi'den Merve Kara'nın moderatörlüğünde armut.com kurucusu Başak Taşpınar Değim, ScaleX kurucusu Dilek Dayınarlı ve Insider kurucu ortağı Hande Çilingir'in panelist olarak yer aldığı harika panelle taçlandırdık. En çok akıllarda kalan ise Hande Çilingir'in kullandığı "Just Perform" sözleriydi. 


Etkinliğe Google etkinlik sponsoru, Thoughtworks gümüş sponsor, Gram Games ve BKM Express bronz sponsor olarak destek verirken, Careem tüm katılımcılara verdiği %50 indirim çekiyle ulaşım sponsoru, Bahçeşehir Üniversitesi ise mekan sponsoru olarak destek verdi. 


Keynote'da yayınladığımız formu dolduran ilk 100 kişiye %50 Robotistan indirim çeki,  etkinliğe katılanlar arasında yapılan çekilişle ise 4 kişiye Jetbrains lisansı mail adresleri aracılığıyla iletildi. LazyLab etkinlik alanında VR oyunlarıyla katılımcıların eğlenceli vakit geçirmesini sağlarken, 3DWorks WTM için hazırladığı eğlenceli hediyelerle festival alanına renk kattı. Oturumlarda soru soran katılımcılarımıza ise Abaküs'ün kitaplarından hediye edildi. Umarız herkes iyi vakit geçirmiş, güzel anılarla etkinlikten ayrılmıştır. 

Ama birileri var ki en büyük teşekkürü hak etti. İşte onlar da aile gibi hissetmemizi sağlayan ve tüm gün desteklerini eksik etmeyen tüm Türkiye'deki GDG ve WTM ekipleri. :)





Women Techmakers'ın keynote'da bahsedilen programlarından biri de membership programıydı. Membership programına herkes womentechmakers.com üzerinden kaydolabilir ve bu sayede WTM'in global ağına katılabilir. 

Etkinlik fotoğraflarına http://gdg.ist/iwd-17 linkinden erişebilirsiniz. WTM Istanbul sizlerin katılımıyla ve önerileriyle anlamlı olacak. Bu sebeple GDG Istanbul'un slack grubundaki (http://gdgistanbul-slack.herokuapp.com/ #wtm-public kanalımıza herkesi bekliyoruz. Bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere! 

Yorumlar