WTM Istanbul IWD Konferansında Topluluk Önünde Konuşma Atölyesi

Bu yıl Women Techmakers İstanbul 2017 Dünya Kadınlar Günü konferansında topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmek isteyen kişiler için bir atölye gerçekleştirdik. Temamız ''Telling Our Story'' (Hikayemizi Anlatıyoruz) olduğundan Fas'ta WTM MENAT zirvesinde bize gösterilen egzersizlerden ve youtubedaki videolardan oluşan bir atölyeyi katılımcılarımızdan 17 kişi ile birlikte gerçekleştirdik.



Topluluk önünde konuşma çok eski zamanlardan beri herhangi bir konuda bilgi vermek, ikna etmek, eğlendirmek amaçlarıyla bir kitleye yapılan sunumlar ve çoğu insanda sunumdan önce ve sunum esnasında heyecan ve endişe olabiliyor. Google Developers ve Speechless en iyi konuşmacıların
ipuçlarını kullanarak sunumları gerçek birer performansa çeviren eğlenceli egzersizleri içeren atölye oldukça hareketli ve inetraktif geçti. Katılımcılarımızın hepsi oldukça katılımcı ve yetenekli yazılımcı, girişimci, ve tasarımcılardan oluşuyordu. Hepsine çok teşekkür ederiz!

İlk olarak buzları kırmak için bir meslek oyunu oynadık, alınlarına yapıştırdığım meslekleri birbirlerine sorular sorarak tahmin ettiler. Bütün buzları eritip, tanımlar ve tanışmalardan sonra ilk egzersizimiz olan ses açmayı birlikte yaptık. Hikayelerimizi kısaltarak 30sn ve 15snde sunmayı ve sonra da tek bir kelimeye indirme egzersizini yaparken girişimleri de tanımış olduk. En rahat olduğumuz duruşu keşfetmeye çalıştığımız sandalye kapmaca benzeri egzersizden sonra hızlı yavaş oynadık ve hikayelere duygu ve karakter katmayı denedik. Burası en çok eğlendiğimiz bölüm oldu çünkü aramızda hayli yetenekli arkaşlarımız vardı. En son olarak sunum konularını tutkumuz olan sevdiğimiz konularla benzetmeye ya da tersi ilişkilendirmeye çalıştık. Günün çıktılarını hep beraber unconference bölümünde konuştuk. Harika bir deneyim oldu.

Sunumu aşağıda görebilirsiniz ancak interaktif bir atölye olduğu için tek başına sunum çok anlamlı olmayabilir yine de içerisindeki egzersizleri videoları izleyerek siz de deneyebilirsiniz:


Yorumlar