Google Türkiye desteği ile Girişimcilik Vakfı Android Akademi basvuruları


Girişimcilik Vakfı ve Google Türkiye  üniversitede yazılım okuyan veya teknoloji konusunda kendine güvenen girişimcilik ruhuna sahip öğrenciler için Android Akademi’yi hayata geçiriyor. Bu akademi ile Android teknolojisini kullanarak 3 ana alanda yaşanan toplumsal sorunlara teknolojik çözümler üreten uygulamaların geliştirilmesini hedefliyoruz. Akademi, Android uygulamalar ile toplumsal sorunları çözmek için motivasyonu olan ve yeni çözümler sunmayı hedefleyen tüm GDG'lere açık. Günlük olarak her alanda karşılaştığımız temel toplumsal sorunların teknoloji kullanılarak çözülmesi dünyada yükselen bir trend. Bu alanda yaratılacak yeni uygulamalar ile birlikte herkesin katılımı artırılmalı. Örnek olarak vatandaşların belediye projelerinde fikir beyan etmeleri, kolektif projelerin yaratılması gibi uygulamalar bu konunun ana teması olacaktır.

Android Akademi’ye katılacak olan kişiler, üniversitelerin genel olarak bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan ya da yazılım bilgisi olan, kullanıcı deneyimine ilgi duyan ve mobil uygulama geliştirmekle ilgilenen kişiler olmalıdır. 3-4 kişilik gruplar halinde başvurulabilir. Gruplarda 2 yazılımcı,1 kullanıcı deneyimi konusunda bilgili, 1 pazarlama ile ilgili kişinin olması grubun hem gücünü artıracak hem de doğru uygulamaların çıkmasını sağlayacaktır.

Android Akademi’nin katılımcıları iki aşamalı bir seçim sisteminden geçecek ve Akademi'ye katılmak üzere maksimum 15 ekip seçilecektir.

  1. Egitim 5 gün boyunca seçilen takımlar Android geliştirme, yeni Android özellikleri, yazılımın püf noktaları ve iş modeli geliştirme, pazarlama, müşteriye erişim, finansal modelleme gibi konularında farklı eğitmenlerden eğitimler alacaklar. Bu sayede fikirlerini geliştirme ve Android yazılımı konusunda gelişme imkanı bulacaklar.
  2. Mentorluk: Akademi'nin ilk 5 günü boyunca ve sonrasında ekipler, mentorlar eşliğinde mobil uygulama projelerinin iş modeli ve tekniği üzerinde çalışacaktır. Mentorlar pazarlama, finans, iş geliştirme, yazılım, satış gibi farklı uzmanlık alanlarından olacak​tır. ​Mentorluk seansları Demo Day’e kadar haftalık olmak üzere devam edecektir. Mentorlar; Girişimcilik Vakfı Mütevelli Heyeti ve networku, Google networku, General Mobile danışmanları ve farklı uzmanlardan oluşacak​tır.
  3. Sunum Egitimi: Fikirlerini uygulama aşamasına getiren ekiple, Demo Day’de jüri önüne çıkmadan önce 5 dk’da fikirlerini nasıl anlatacaklarını Sunum Eğitimi ile deneyimleyecekler. Ekipler doğru sunum materyalleri, kısa bir zamanda fikrin etkili anlatılması ve sunum teknikleri konusunda kendilerini geliştirecekler.
  4. Demo Day: Ekipler ​5​ dakikalık sunumlarını büyük jüri önünde gerçekleştirecekler. Jüri değerlendirmesiyle ​seçilecek olan ​maksimum 3 takım San Francisco'da girişimcilik ekosistemi gezisine katılma hakkı ​kazanacak ​ve​ ​devamlı mentorluk desteği alacak​tır.​ Uygulamalarını​ daha da geliştirmek üzere​​ ​Android Akademi, takımlara destek olmaya devam edecektir.

Yorumlar