Women Techmakers Türkiye Summit

Merhabalar,

Öncelikle Women Techmakers programını bir cümle ile açıklamak istedim. Daha detaylı bilgi için official websitesini ziyaret edebilirsiniz.

"Google’s Women Techmakers program provides visibility, community, and resources for women in technology."


Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ilk defa düzenlenen WTM Summit’i geride bıraktık. 10 Şubat’da Google Türkiye ofisinde gerçekleşen etkinliğimizde neler olduğunu sizlerle paylaşmak istedik :)

Türkiye chapterlarının WTM Leadlerine ulaşabileceğimiz bu etkinliğin zorlu bir hazırlık süreci oldu. Etkinlik programının orijinal olması, Türkiye’deki tüm WTM Leadlerine ulaşabilmek, etkinlik alanının süslenmesi, hazırlanan swaglerin basımı vs vs gibi oldukça zorlu bir yolu başarıyla tamamlayabildik.



WTM İstanbul, WTM Eskişehir ve WTM Tekirdağ’ın gücü adına!

Sabahın erken saatlerinde WTM İstanbul kurucusu Nilay Yener’le yaptığımız hangoutla açılışımızı resmi olarak yaptık:) Kendisi Amerika’da yaşadığından fiziksel olarak aramızda olamasa da enerjisini bizlere ulaştırmayı başarabildi.




Nilay’ın enerjik hangouts’unun ardından Regional Lead’imiz Barış Yesugey’in sunumuyla devam ettik. Barış bize globaldeki başarılarımızdan ve ilerideki bazı etkinliklerden önemli bilgiler aktardı.
Eveeet artık official olarak etkinliğimize başlama zamanı! Uzun süren hangoutslar sonucu tüm Türkiye chapterlarındaki WTM Leadlerinin kaynaşmasını ve tanışmasını nasıl sağlayacağımıza yönelik bir oyun bulduk. Herkese rastgele bir yaka kartı verip, kocaman bir çember oluşturduk. Daha sonra süper gösterişli ışıklı topumuzu çemberdeki herkesin adını ve chapterını söyledikten sonra karşısındaki arkadaşa atmasını söyledik. Yaklaşık 10 dk süren oyun sonucunda herkesin kartları açmasını ve kartta yazan ismi bulmasını istedik. Hafızası güçlü olan ya da çevresi geniş olan kazansın!:)
Ufak bir aranın ardından, herkesin chapterını tanıtmasını ve önümüzdeki International Women’s Day ’18 etkinliği için planlarını anlatmasını istedik :) Herkesin kendi chapterını bu kadar çok sahiplenerek anlattığı tüm kareleri koymak isterdim :)
Artık kaynaşmalar ve tanışmalar bittiğine göre şimdi de kıymetli tecrübelerini dinlemek için Seda Yamanlar’ı sahneye alalım. Seda Hanım ve “Start small. Think BIG. Think Positive.” sunumu ile bizlerleydi.
Bir sonraki slotumuzda Elif Boncuk, bendeniz (Burcu Yalcinkaya) ve Didem Kaya sektörel gelişmeler, iş hayatında kadın olmak, teknik tecrübeler, WTM lead sorumlulukları gibi konulara değinmek üzere sahnedeydik. Women Techmakers toplulukları kurulduğundan beri düzenli etkinlikler düzenleyerek sektördeki kadın oranını arttırabilmek için yaptığımız çalışmalardan da bahsettiğimiz ve katılımcı leadlerle soru-cevap yapabileceğimiz bir slot oldu.
Tüm bu sohbetler ve know-how arttırıcı aktivitelerden sonra 2 adet küçük çalıştay yaptık.

İlk çalıştayımız “I’m Remarkable”. Bu çalıştay için yukarıdaki çemberi bozmadan herkese renkli kalemler ve daha öncesinden hazırladığımız bir liste dağıttık. Sonra herkesten “Değerliyim çünkü;” ile başlayan ve kişisel düşüncelerini yazmalarını istedik. Katılımcılar bunu herkesin önünde yüksek sesle okuyacağından habersiz doldurdular :) 1 dk süremiz vardı ve aklımıza ilk gelen şeylerin bizi değerli yapan şeyler olduğundan çok emindik :) veee sonuç inanılmazdı… Bu slotta fotoğrafçımızın da içeride olmamasını istediğimiz için daha biz bize ve daha özeldi :) Hazırladığımız örnek kağıttan başka sizlerle paylaşacağımız bir bilgimiz yok maalesef.
İkinci çalıştayımız ise daha çok grup çalışmasına yönelikti. 5'er kişilik küçük gruplara kura çekerek bölündük ve sonra yine renkli kalemler ve büyük kağıtlara akıllarındaki herhangi bir düşünceyi çizmelerini/yazmalarını/boyamalarını istedik. Sonuçlar enfesti:)


Summit unconference’sız olmaz dedik ve herkesin derdini, neşesini, sıkıntısını paylaşabileceği bir slot yaptık. Sorunlara çözüm, neşelere ortak olmaya çalıştık. Veee en son grup fotoğrafımızı çekilip, en eğlenceli kısma akşam yemeğimize doğru yol aldık :)
One more thing…

Gelecek International Women’s Day’18 etkinliği için kendi şehrinize bir göz atın derim :)
Tüm etkinlik boyunca bizimle uğraşan ve her anımızı kareleyen OKAN AYDIN’a da teşekkürü borç biliriz:)
Okuduğunuz için teşekkürler.

Yorumlar