IWD Istanbul 2018 Konferansı’na 1 ay kaldı!


Her yıl Women Techmakers Istanbul ekibi olarak büyük bir heyecanla hazırladığımız IWD konferansının bu yıl 5. sini düzenliyor olmaktan gurur duyuyoruz. Etkinliğe yaklaşık bir ay kalmışken güncellemeleri sizlerle paylaşmak istedik.


Women Techmakers (WTM) daha fazla kadının bilim, teknoloji, mühendislik ve benzeri sektörlerde yer almasını teşvik etmek amacıyla etkinlikler düzenleyen ve Google tarafından desteklenen uluslararası bir topluluktur. Women Techmakers toplulukları yıl içerisinde organize ettikleri daha küçük çapta toplantılara ek olarak, yılda bir kere 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe (International Womens’ Day) yakın tarihlerde tüm dünyada konferanslar düzenlemektedirler.

Dünya üzerindeki bir çok WTM topluluğu gibi Istanbul da bu amaca değer katmak, Türkiye’deki kadın girişimci, tasarımcı, geliştiricileri, bilişimcileri bir araya getirmek için 2014 yılında Google Developer Groups (GDG) Istanbul organizatörleri tarafından kuruldu. Kurulduğu yıldan itibaren de her yıl IWD konferanslarına büyük bir özenle hazırlanıyoruz.
CfGho49VAAAbwtw.jpg-large

Bu sene 5.si düzenlediğimiz IWD Istanbul 2018 konferansı ise 31 Mart’da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşecek. Katılımcılar 3 paralel oturumda mobil, web, cloud, tensorflow, girişimcilik, liderlik, tasarım gibi çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulabilecekleri gibi, fuaye alanında bir çok firma ile bir araya gelip hem en yeni teknolojileri deneyimleyebilecek hem de farklı insanlarla tanışarak eğlenmeye her an devam edebileceklerdir. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de konferans muhteşem bir girişimcilik paneliyle taçlanacak.

Hem maddi katkısı hem de verdiği büyük motivasyonuyla Google etkinlik sponsoru olarak yer alırken, Nescafe kahve, UBER ulaşım, Robotistan ve 3D Works ise hediye sponsoru olarak etkinliği destekliyor.  Google’dan Barış Yesugey, Nazlıcan Yöney, Women Who Code London Direktörü Gen Ashley, TurkishWin ve BinYaprak’ın kurucusu Melek Pulatkonak, gazeteci Merve Kara rockstar isimlerden sadece bazıları.
Konferansların en anlamlı yanı da deneyimlerimizi alanında uzman diğer kişilerle paylaşmaktır. Ben de deneyimlerimi paylaşmak istiyorum diyenler için CFP 16 Mart’a kadar açık kalacak. Heyecanla başvurularınızı bekliyoruz :)

Etkinlik web sitesi
https://2018.wtmistanbul.com/

Ulaşım
IWD Istanbul bu sene misafirlerini Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’’nde gerçekleşiyor. Ulaşım için detayları buradan inceleyebilirsiniz. IWDISTANBUL koduyla Uber'e kaydolarak, 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde 30 TL'ye kadar ücretsiz bir uberXL yolculuğu yapabilirsiniz.

Etkinlik hakkında veya herhangi bir konuda bizlere Slack'den ulaşabilirsiniz. Geçtiğimiz yılı merak edenler için linkteki eğlenceli fotoğraflar yardımcı olacaktır.

Bizler tüm ekip olarak IWD için çok heyecanlıyız, etkinlik günü görüşmek üzere!




Yorumlar